Aquesta primavera … No pots quedar-te sense teba!

Ara que arriba el bon temps, res millor que una peça còmoda, lleugera, especial i diferent a la resta de jaquetes: la teba. I a més de creació espanyola!

On neix la teba?

Com moltes peces de vestir masculines, la teba té el seu origen en la cacera. Més concretament, en una trobada entre el rei Alfons XIII i el Comte de Teba (Carlos Alfonso Mitjans Fitz-James Stuart) on Sa Majestat el Rei li va prestar al seu convidat una jaqueta lleugera com les que ell portava perquè es pogués moure i caçar millor.

Per què és tan còmoda la Teba?

Doncs perquè es tracta d’una jaqueta desestructurada, que no està armada com les típiques britàniques, sinó que no té folre ni muscleres, alguna cosa bastant més pròpia de la sastreria napolitana.

Què la fa més lleugera?

La teba sol estar confeccionada amb teixit de punt, encara que la versió de lli també està força estesa. Això la fa ser molt flexible, còmoda, lleugera i molt versàtil. És una peça que no s’arruga, el que la fa perfecta per moure’s amb soltesa i sense rigidesa o fins i tot per practicar determinades activitats que exigeixin llibertat de moviments.

Quants botons té una teba?

A diferència de la jaqueta original que té tres i l’americana, que en té dos, si alguna cosa caracteritza la Teba són els seus quatre botons, tot i que únicament s’acostumin a cordar els dos intermedis. Aquests botons solen estar forrats de pell.

Quines altres peculiaritats té la teba?

Hi ha quatre elements distintius més que diferencien a una teba de la resta de blazers o americanes a l’ús. En primer lloc, una solapa contínua, sense tall. És a dir, sense la V típica que divideix la solapa en dues parts.

En segon lloc, la manca d’obertura pel darrere. La teba està tancada completament per darrere a diferència de l’americana estàndard.

El tercer es tracta dels punys, més semblants als d’una camisa que als d’una jaqueta pròpiament i amb un botó a cada màniga.

Finalment, no podem oblidar les dues butxaques grans inferiors cosides des de l’exterior i ideals en el seu inici per guardar la munició.

Tot i que els seus colors més habituals són el marí, el beige i el verd, avui dia podem trobar-la en una infinita varietat de tons, com aquesta meravella en color bordeus que hem confeccionat de forma totalment artesanal a Fossman.

teba, chaqueta, hombre, moda, artesanal, camisas a medida

By | 2020-02-26T17:37:26+00:00 febrer 26th, 2020|Articles|0 Comments