Camises a mida, un trosset de la nostra vida

En el treball de l’artesà les mans exerceixen una funció fonamental.

Igual que el mestre forner aconsegueix amb les seves mans la barreja perfecta de farina, sal i llevat utilitzant aigua calenta; el terrisser modela lenta i pacientment els seus atuells, plats i olles de fang, i el fuster talla, poleix i torneja la fusta del proper moble … A Fossman, en Vicens Fossas posa tot el seu esforç i entrega, passió, creativitat, intenció i talent en mesurar, tallar i confeccionar les camises a mida que elabora de forma totalment artesanal.

I és que la feina feta amb les mans necessita dies de preparació, de disseny, d’estudi i de treball incansable. Per això les camises a mida que trobaràs al nostre petit racó de Muntaner, no són altra cosa que un tros de la nostra vida i del nostre cor.

taller, artesanal, camisa, moda, home, costura, artesanal, bespoke, confecció

M’has convençut. Vull ara mateix una camisa a mida! Què he de fer?

Passa’t per la nostra botiga, estarem encantats d’explicar-en persona tot el que podem oferir-te per a confeccionar la camisa que millor s’adapti a tu.

He de demanar cita o puc passar sense avisar?

Si vols reservar hora perquè puguem dedicar-te tot el nostre temps, endavant, perfecte. Si estàs a la ciutat de pas o t’enxampem en un d’aquests dies espontanis en què baixant alegrement per Muntaner 465 t’entren unes ganes boges i irrefrenables de fer-te una camisa a mida, estarem encantats d’atendre’t igual.

I un cop allà … Com funciona?

Primer de tot, haurem de fer-te una revisió. (Tranquil, que la revisió no és mèdica i no cal que vinguis en dejú, no et punxarem ni res). Però sí que necessitarem prendre algunes mides: coll, pit, cintura, maluc, espatlla, esquena, màniga, punys, caiguda d’espatlles, cintura, llarg total…

mides, camisa, moda, home, costura, artesanal, bespoke, mesurar, pit

mides, camisa, moda, home, costura, artesanal, bespoke, mesurar, puny

mides, camisa, moda, home, costura, artesanal, bespoke, coll

Un cop tinguem totes les teves mides ben apuntades, passarem a la part més divertida: el disseny de la teva camisa.

La vull llisa. Encara que aquests quadres… Mira no, millor ratlles. Sí, sí, m’agraden les ratlles. Però és que els quadres… O pot ser millor llisa?

I aquí és quan es complica la cosa, a l’escollir el teixit i estampat per a la teva camisa. Perquè a Fossman tenim infinitat de catàlegs que mostrar-te perquè escullis el que veritablement busques.

teixit, tela, camisa, moda, home, costura, artesanal, bespoke

Quan ja hagis triat el teixit i estampat de la teva propera adquisició, ens posarem amb el brodat de les inicials del teu nom.

Les meves inicials? Brodades a la camisa? Però això no està ja passat de moda?

Res més lluny de la realitat. Brodar les teves inicials a la camisa marca precisament la diferència entre les camises estàndard que estan comprades a qualsevol botiga i les que estan fetes a mida. És justament aquest detall el que les fa especials, així que totes les peces que realitzem de forma personalitzada a Fossman inclouen aquest brodat, tret que el client (o sigui, tu) ens diguis el contrari.

D’inicials tenim unes quantes: lletra de pal, anglesa, pal ombrejada, corona… Les prefereixes a màquina o a mà?

inicials, brodat, camisa, moda, home, costura, artesanal, bespoke

Quan ja ens hagis dit quines lletres faran que la teva propera camisa sigui només teva, passarem a la següent elecció: punys i coll.

puny, camisa, moda, home, costura, artesanal, bespoke

Comencem pels punys, vinga. Prefereixes puny convencional rodó? Mixt amb 2 traus i un botó? O doble per si portes bessons?

coll, camisa, moda, home, costura, artesanal, bespoke

I què em dius del coll? Els tenim amb botó down, amb botó ocult, coll francès (més tancat de puntes), coll mig, coll italià (el podràs portar amb i sense corbata), amb més o menys obertura …

Espera, espera. No marxis encara… Que no ens has dit si voldràs butxaca a la camisa. I tampoc t’hem preguntat per la tapeta.

Un moment … Tape quèèè?

Aquí una anotació ràpida: la tapeta és la tira que va al llarg de la pitrera de la camisa i porta els traus. Llavors què em dius? La vols doble o senzilla? La doble és per a camises més sport i la senzilla per a ocasions més formals i “traje”.

Una última cosa… i ja et deixem tranquil. De veritat. Com vols els botons? De pasta? De nacre? O de mareperla?

botons, camisa, moda, home, costura, artesanal, bespoke

Vinga, confessa. No sabies que això de fer-se una camisa a mida era igual o gairebé més laboriós que comprar-se un cotxe. A què no? Però per això no et preocupis, tu vine amb les ganes i la il·lusió posades, que nosaltres ja ens encarreguem de aconsellar-te i assessorar-te en tot el que necessitis perquè surtis de la nostra botiga més feliç que un gínjol.

I és que això va de fer-nos feliços mútuament. No saps quina felicitat ens dóna veure una peça acabada i entregar-la el dia que véns a buscar-la. I quina felicitat que t’agradi, i que puguem seguir posant amor i màgia a cadascuna de les nostres camises al nostre taller per fer-te feliç a tu per molts més anys.

Quan dius que passes a veure’ns?

By | 2019-12-10T18:11:37+00:00 desembre 10th, 2019|Articles|0 Comments