Quines són les diferències entre l’esmòquing i el jaqué?

L’esmòquing i el jaqué són dos de les peces de màxima etiqueta en vestuari masculí. A més de les evidents diferències que es poden percebre a simple vista, aquests dos tipus de vestit tenen diferents funcions segons el protocol i tipus de cerimònia per a la qual s’utilitzen

camisa hombre barcelona

Diuen les normes d’etiqueta, que el jaqué està reservat per a esdeveniments de matí i primeres hores de la tarda, sempre abans que es pongui el sol. L’esmòquing és més un vestit de festa, i el protocol el reserva per a últimes hores de la tarda i la nit. Per aquest motiu, els colors solen ser foscos, normalment blau marí o negre, encara que en els últims anys cada vegada accepta tonalitats més variades.

En les jaquetes es poden apreciar diferències evidents. La levita del jaqué és més llarga i té obertures en la part posterior. Normalment és de diferent tonalitat que els pantalons, mentre que en el cas de esmòquing , totes dues peces són del mateix color.

En la camisa, la de l’esmòquing és especial per a llacets i la del jaqué sol anar amb corbata, de seda preferiblement.

camisas a medida barcelona corbatas camisas a medida

El faixí està reservat per l’esmòquing i encara que és opcional, realça la figura i allarga les cames.

En pantalons, en el cas del jaqué, pot o no ser de la mateixa tonalitat que la levita i es porta sense cinturó. En el cas de l’esmòquing, serà de la mateixa tela, en la jaqueta en la majoria dels casos.

Fins aquí hem resumit algunes de les diferències entre aquests dos tipus de vestits. Esperem haver-te ajudat si estaves pensant en adquirir algun d’aquests vestits.

Si t’han quedat dubtes, et convidem a passar-te per Fossman on, com a experts en confecció de vestits a mida, podrem assessorar-te i ajudar-te en la teva decisió.

I, per descomptat, en cas que ens triïs, elaborarem el teu a mesura.

 

By | 2019-04-11T19:27:16+00:00 abril 11th, 2019|Uncategorized @ca|0 Comments

Leave A Comment