El polo, un bàsic d’esperit esportiu

Va néixer com una peça esportiva. Alguns expliquen que la seva història es remunta a finals del segle XIX a l’Índia, quan els soldats i cultivadors de te britànics que en aquells dies habitaven a Manipur, van adoptar el costum de jugar a polo amb cavalls i elefants. Va ser llavors quan van establir el primer club de polo en 1859.

Amb el temps aquest esport va anar augmentant la seva popularitat arribant a occident i convertint-se en assidu entre els anglesos. Aquests van començar a interessar-se llavors per la vestimenta utilitzada per practicar-lo: samarretes de màniga llarga de cotó. Però com resultaven una mica incòmodes, se’ls va ocórrer afegir botons al coll per evitar que s’agitessin a galopar.

polo, sport, caballo, hombre, historia

Diuen que quan John E. Brooks, nét del fundador de la marca americana Brooks Brothers, va fer un viatge de negocis a Anglaterra alguns anys després, la seva atenció pels colls de les samarretes dels jugadors de polo va ser tal, que en arribar als Estats Units aquella visita li va servir d’inspiració perquè en 1896 llancés al mercat un model de samarretes amb dos botons petits a les cantonades per fixar el coll. Probablement aquesta sigui la primera versió oficial del polo que existeix.

Llavors va ser el polo l’esport precursor de la peça de vestir?

Podríem dir que sí, encara que més tard, el polo va anar estenent-se a altres esports. El 1926, el francès René Lacoste, llegenda del tennis i inventor incansable, va crear una peça blanca de cotó i màniga curta, coll botonat i un petit emblema de cocodril verd al pit, com a símbol del malnom “Le Crocodile” amb el qual era conegut entre els seus fans. Et sona? Sí, és el polo que coneixem avui dia.

tenis, polo, sport, historia, Lacoste

Amb el temps el polo va arribar a ser també la peça fetitxe del golf. I no va ser fins als setanta, quan va deixar de ser una peça exclusivament esportiva, de la mà de Ralph Lauren. El novaiorquès va crear una línia anomenada “Polo” amb el logotip d’un jugador de polo a cavall, pensada per al dia a dia, no únicament per a esportistes.

El polo, una peça per el dia a dia

Des de llavors, el polo s’ha convertit en el millor aliat contra la calor en els tòrrids dies d’estiu, una peça bàsica en tot armari masculí. I és que el polo, considerat més informal que una camisa, però més de vestir que una samarreta, és còmode, fresc i molt versàtil. A més, la seva infinitat de colors, permet crear estils molt variats.

polo, colores, moda, hombre

Vols anar amb ell a l’oficina? Combina-ho amb uns pantalons xinesos i un cinturó. No saps que posar-te per treure a sopar a la teva xicota a aquell lloc que tant us agrada? Prova-ho amb uns texans i uns mocassins. Vols innovar una mica amb el look dels diumenges de passeig, vermut i paelleta? Amb unes bermudes i uns nàutics, estaràs ideal.

Tot i la versatilitat del polo, aquest clàssic que s’adapta als temps, encara hi ha molts que no s’atreveixen amb ell i segueixen patint les calors estiuenques mentre s’arremanguen contínuament les mànigues de la seva camisa. I és que segueixen existint alguns dubtes sobre el com i el quan portar aquesta peça.

El polo s’ha de dur  per dins o per fora dels pantalons? Amb quin tipus de calçat queda bé el polo? Cordat o descordat? Millor llis o estampat? Puc portar un polo amb americana? Aquí us deixem uns quants looks perquè us serveixin d’inspiració aquest estiu!

look, outfit, polo,

(Font infografia: Real Men Real Style)
By | 2019-07-05T08:54:01+00:00 juliol 5th, 2019|Articles|0 Comments

Leave A Comment